Koiramme

Perheeseemme kuuluu kaksi metsästyslinjaista labradorinnoutajaa.

Misty Bay's Happy Diver "Muikku"

Nome-B VOI2
NOWT VOI2
TOKO EVL2, TK2
Rallytoko RTK2
BH   

Muikku on vuonna 2016 syntynyt narttu.

Muikku on isolla työmoottorilla varustettu innokas ja kaikkia kohtaan avoin koira.  Sellaista keliä, harrastusta tai tilannetta ei ole, ettei Muikku voisi lähteä hommiin!

Muikku on suhteellisen vilkas, mutta sen keskittymiskyky hämmästytti jo pentuna. Noutajalajeissa koen Muikun vahvuuksiksi kyvyn muistaa markkeeraukset. Muikku saavutti oikeuden NOME-B VOI- luokkaan neljällä startilla. WT- kokeissa  tie ei ollut niin suoraviivainen, sillä 1,5 vuotiaana aloitettu koeura oli tälle koiralle liian aikaisin. Intoa oli, mutta taitoa ja malttia ei ollut riittävästi.

Muikun kanssa olemme harrastaneet noutajalajien lisäksi tokoa kisaten EVL:ssä. Muikku on suorittanut myös palveluskoirien käyttäytymiskokeen eli BH:n. Muikku on myös Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa koira, joka on suorittanut Do as I do- taso 1 kokeen hyväksytysti. 
Rallytokon tämän hetkinen saavutus on RTK2.

Muikkua on koulutettu myös hajutyöhön silmällä pitäen lutikkakoiranuraa, mutta Etelä-Savon vähäisen lutikkatilanteen vuoksi projekti kariutui. 

Muikun heikkous on pienehkö alustaepävarmuus, joka saattaa johtua pentuajan vähäisistä rappuskokemuksista. Käytännössä tämä epävarmuus on haitannut äärimmäisen vähän, eikä esimerkiksi näy ostoskeskusten liukkailla lattioilla liikuttaessa.

Tästä löydät videoita Muikun työskentelystä eri ympäristöissä:

https://youtu.be/UK8USu4G6nc

https://youtu.be/mLoZiiC4oYs

Löydät lisää videoita Muikusta yritykseni Koirapalvelu Tatsin Youtubekanavalta. 
  

Kotilinnun Aamulento "Haili"

WT ALO 1
Rallytoko RTK3
TOKO ALO 1
Nome B ALO 0.

Haili on 2019 syntynyt narttu. 

Haili on perusluonteeltaan rauhallinen, melko herkkä koira, jolla on hyvä keskittymiskyky. Yleisesti ottaen Haili on helppo ja huomaamaton koira eri ympäristöissä ja tilanteissa ja on hyvin alustavarma koira. Haili pitää valtavasti perheemme lapsista. Noin kahden vuoden iässä käydyissä ensimmäisissä B- kokeissa  näkyi vieraiden ihmisten jännittäminen ja tilanteessa paineistuminen huonoina tuloksina. Nyt kolmevuotiaana on itseluottamusta tullut hurjasti lisää eikä Haili enää hauku turhaan, mutta toimii kotona kyllä vahtikoirana.

Aika näyttää miten vielä nuori koira kehittyy ja tullaanko Haililla näkemään pentuja.